MŰSZAKI / Műszaki vegyes kategória termékei
Marás

: Marás

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Műszaki vegyes Fémmegmunkálás

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Ipari Szakkönyvtár

Terjedelem:

383 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631004678

tartalom:

"Gépgyártásunkban igen sok felületet munkálunk meg marással, a marógépek kihasználási foka azonban általában alacsony. Ennek oka, hogy a maróval, a többétű szerszámmal végzett forgácsolás igen bonyolult. Gépgyártó üzemeink szemléletében még mindig az esztergálás áll előtérben, egyrészt mert megszokták, hogy technológiájukban az esztergálás a főtényező, másrészt, mert az esztergáláskor fellépő erők egyszerűen kezelhetők, így aránylag kevés gyakorlattal is eredményt lehet elérni. Ez a szemlélet az üzemekben addig nem jelentett komolyabb kárt, amíg viszonylag kevés volt a marási munka. A nem gazdaságos eredmények akkor jelentkeztek, amikor a marást is sorozatban és nagy tömegben kellett elvégezni. Ez még fokozódott, amikor megjelentek a nagy síkfelületek megmunkálására alkalmas, homlokmarással dolgozó hosszmarógépek. Ezek szinte teljesen kiszorították a kevésbé termelékeny gyalugépeket. Ezért a korszerű üzemben elengedhetetlen, hogy képzett és begyakorolt, a marás minden fortélyát és a szerszámélezést jól ismerő technológusok irányítsák a gyártás menetét. Ez teszi lehetővé a marógépek és szerszámok jó kihasználását, egyúttal a termelékenység növelését és a szerszámköltségek ésszerű határokon belüli tartását. E könyv célja, hogy az e téren található hiányosságokat a lehetőség szerint megszüntesse, feltárja a marás "titkait" és ezáltal a technológiai szemléletet kitűzött céljának megfelelően kibővítse."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!