MŰSZAKI / Műszaki vegyes kategória termékei
Műszaki rajz, rajzolvasás

: Műszaki rajz, rajzolvasás

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Táncsics Könyvkiadó

Kategóriák:

Műszaki vegyes

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Kis Technikus Könyvtár

Terjedelem:

127 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A látott világ ábrázolására való törekvés egyidős az emberiséggel. A legrégibb rajzok - barlangok falán - még csak egyes formák körvonalait rögzítik, s csak később jelentkezik a fény és az árnyék jelzése, a térbeliségre, plaszticitásra törekvés, valamint a színezés. Az egyiptomiak a sík ábrákat kemény sziklafalakra karcolták, vésték, de már - papiruszra - rajzoltak is. A mai műszaki rajzok őseivel is találkozunk náluk. Egy és ugyanazt a tárgyat két nézetben is ábrázolták - elölnézetben és alaprajzban. Az ilyen rajzokat épületek vagy tárgyak (szobrok) elkészítéséhez mintának használták. A 15-16. században Mantegna Andrea és Filippó Brunelleschi híres olasz reneszánsz mesterek foglalják tudományos rendszerbe a perspektíva törvényeit, és Leonardo da Vinci műszaki vázlatait már ezzel a módszerrel rajzolja. 1794-ben hozza nyilvánosságra - a francia történelem legmozgalmasabb korszakában - a francia Gaspard Monge ábrázoló geometriáját, a derékszögű vetületi ábrázolást. A fejlődés innen töretlen, s ma már szinte mindenki ért valamit a műszaki ábrázoláshoz."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!