MŰSZAKI / Műszaki vegyes kategória termékei
Ventilátorok

: Ventilátorok

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Műszaki vegyes Elektronika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

311 p., mell.

Kötésmód:

nyl

ISBN:

9631004171

tartalom:

"A magyar műszaki irodalom már évek óta nélkülözi a ventilátorokról szóló szakkönyvet. Ugyanakkor a ventilátorokkal kapcsolatos igények a legutóbbi másfél évtizedben fokozatosan növekedtek teljesítmény, hatásfok, zajtalanság és egyéb különleges szempontok tekintetében. Ezért örömmel vállalkoztunk a Műszaki Könyvkiadó kezdeményezése nyomán e könyv megírására. Tettük ezt nem utolsó sorban azért is mert úgy véltük, hogy a Magyar Tudományos Akadémia által támogatott - a Budapesti Műszaki Egyetem Áramlástani Tanszékén 1950 óta folyamatosan végzett - elméleti és kísérleti kutatásaink gyakorlati eredményeit könyv alakjában közzéadva szakembereinknek az eddiginél nagyobb segítséget tudunk adni. A könyv megírásánál kettős cél lebegett szemünk előtt. Egyrészt az üzem-mérnököknek és a technikusoknak kívántunk a ventilátorok üzemeltetésével, kiválasztásával, szabályozásával kapcsolatos kérdések tekintetében segítséget nyújtatni, másrészt a ventilátorok tervezésével és fejlesztésévelfoglalkozó szakembereinknek is útmutatást óhajtottunk adni. E kettős cél elérésének érdekében a könyv összeállítása a megszokottól bizonyos mértékben eltérő. Az első hat fejezetet elsősorban a ventilátorokat üzemeltető szakemberek széles táborának szántuk. Ennek megfelelően ezek megértéséhez csak a szokásos műszaki előismereteket tételeztük fel. A hetedik fejezet, amely a szerkezeti megoldásokat ismerteti egyaránt hasznos lehet az üzemeltetőknek és a tervezőknek. Az utolsó öt fejezetet a tervező és fejlesztő mérnökök számára írtuk. Itt lényegesen több előismeretet kellett feltételeznünk. Különösképpen áll ez a nyolcadik fejezetre, amelynek megértéséhez jelentős matematikai és áramlástani szakismeret szükséges. A könyv keretein belül ezek közlésére nem térhettünk ki, meg kellett elégednünk a szükséges szakirodalomra való hivatkozással. A könyvben néhány különleges megoldásra nem tértünk ki részletesen. Reméljük, hogy a könyv e hiányok ellenére használható lesz és így is segítséget nyújt olvasóinknak."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!