TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
... ami történik, és ami van... Tanulmányok a művészetpedagógia és a művelődés köréből

: ... ami történik, és ami van... Tanulmányok a művészetpedagógia és a művelődés köréből

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Szent Gellért Kiadó és Nyomda

Kategóriák:

Művelődéstörténet Pedagógia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

494 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Ez a cím egy filozófiai állítás része. A teljes mondat így szól Karácsony Sándor idézett művében: ˝Az élet minden, ami történik, tünemény, amihez idő kell. A világ minden, ami van, jelenség, amihez tér kell.˝ Így igaz, az élethez idő kell. Idő, amely lehet rész az egészben (örökkévalóság), történelmi korszak, nemzedéki idő, teremtő alkotás-idő, de lehet haszontalan perc-perverzió, termés nélkül elillanó, elfecsérelt élet is. A világ viszont: van. Mint minden térbeli létező. Mint kristály, könyv, könyvtár, tankönyv, iskola, ház, haza, hajlék. Örök kérdés: van-e szavunk az élethez, világhoz. Erről szól ez a könyv. Valamint művészetről, nevelésről. A szerző a '70-es és '80-as évek egyik izgalmas pedagógiai kísérletének vezetője, a négy tantárgyas nevelési integráció több iskolában kipróbált szemléletének kidolgozója. Tanár, művelődéskutató, újságíró, táborvezető, közösségszervező. A ˝társadalmi ökumené˝ elkötelezettje. Az ˝...ami történik, és ami van...˝ kötet változatos olvasnivalót kínál az olvasóknak. Nemcsak - mint a sorozatcím hirdeti - a pedagógusoknak, hanem tanárjelölteknek, a művészet, közösségi művelődés híveinek, vagy a gyermekük tehetségét felfedezni vágyó szülőknek. Tudományos elemzést és esszét, művészeti kritikát és kulturális elemzést, költői tábornaplót, építészeti, zenei, képzőművészeti tűnődést foglal magába a közel ötszáz oldalas könyv.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!