TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Isten legszebb története. Ki a Biblia Istene?

Isten legszebb története. Ki a Biblia Istene?

Szerző:

Fordító:

Kiadás:

h. n.,

Kiadó:

Kairosz Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

215 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963913726x

tartalom:

˝Mintegy háromezer évvel ezelőtt a Közel-Keleten, a Sínai félszigeten egy Mózes nevű ember invenciójából született meg az egyistenhit gondolata. Ez az egyedül való Isten miért és hogyan nyilatkoztatta ki magát Mózesnek? Milyen jellemvonásokkal mutatkozott meg ez az Isten, az őt körülvevő sok-sok istenhez viszonyítva? Hogyan látták Jézust az első keresztények? Hogyan mutatkozik meg az Evangéliumokban? Miért hívták Krisztusnak és Isten fiának? Miért beszélnek a keresztények Szentháromságról? Nem jelent ez visszafordulást a poiteizmushoz? Mire szolgál az Isten? Nélkülözhetetlen? Segít abban, hogy olyan életet éljünk, amely a szellemi szabadság feltételére épül? Ez a mély gondolatokat ébresztő, rendkívül olvasmányos könyv három tudóssal készült riport: egy asszírológussal, egy rabbival és egy jezsuita teológussal. A riporterek néha provokatív, de mindig éber kérdései, és a kérdésekre igen körültekintően felelő tudósok fejtegetései nagyon alkalmasak lehetnek arra, hogy felkeltsék az olvasók, közönyösek, vagy félközönyösek érdeklődését az egyedül való Isten misztériuma, és nem utolsósorban életünk végső értelme iránt. Az Isten legszebb története minden gondolkodó ember alapvető olvasmánya!˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!