TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
A 20. századi zene harmóniavilágáról

: A 20. századi zene harmóniavilágáról

Fordító:

Kiadás:

Budapest; Uzsgorod, 1978

Kategóriák:

Művelődéstörténet Zene

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

231 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A 20. századi zeneelmélet máig adós olyan elméleti tételek és elemző módszerek megalkotásával, amelyeknek alapján szabadon lehetne tájékozódni korunk zenéjében - a zene hangmagasság-szerveződési, harmóniai jelenségeiben. "A mai valóban művészi zene rendkívül sokféle. Azonban a stílusok, műfajok, egyéni írásmódok minden különbözősége ellenére is kell lennie benne valami közösnek, amit a korunkra jellemző zenei eszközök határoznak meg." J. Ny. Holopov, a kiváló moszkvai zenetudós annak a "közösnek" vizsgálatát vállalta, ami a 20. századi harmóniavilágban kialakult. Tanulmányában először a harmónia fogalmának változását követi nyomon az elmúlt évszázadok zenetörténetén át napjainkig, majd a zene polifonizációjának tendenciáját kiindulópontul választva a polifon harmóniát elemzi és a funkcióviszonyok átalakulásáról beszél. Végül a harmónia individualizációját mutatja be a könyv utolsó fejezetében elemzett zeneszerzői stílusok (Debussy, Ravel, Szkrjabin, Hindemith, Bartók, Prokofjev, Sosztakovics stb. műveinek analízise) alapján. A most megjelenő kiadvány függelékként a szerző egy korábbi írását is tartalmazza "Bartók: Mese a kis légyről" címmel."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!