TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
A boldogságos Szűz Mária élete, tisztelete, szenthelyei, legendái

A boldogságos Szűz Mária élete, tisztelete, szenthelyei, legendái

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Művelődéstörténet Életrajz Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

511 p.

Kötésmód:

egészbőr

tartalom:

Ritka jelenség lesz irodalmunkban ez a könyv, amely most hagyta el a sajtót. "A Boldogságos Szűz Mária élete, tisztelete, szenthelyei, legendái" címen olyan ritka könyvhöz jut a magyar irodalom, amelyhez fogható eddig nem volt. Tagadhatatlan ugyan, hogy a Mária-irodalomnak nem egy alkotása forgott eddig is közkézen és szolgálta azt az áhítatot, amelynek gyökerei minden katolikus szívében megvannak, de olyan munkánk eddig nem volt, amely annyi oldalról emelte volna ki a Boldogságos Szűz tiszteletének magasztosságát, mint ez a könyv. Könyvünk nem éri be a Boldogságos Szűz méltóságának kifejtésével és annak a mélységes tiszteletnek hangsúlyozásával, amely a keresztény világban általános. Szerzőink a názáreti Szűz életének megírásán túl célul tűzték maguk elé, hogy a Mária-tisztelet történelmi bizonyítékaira is rámutatva elmélyítsék ezt a tiszteletet. Ezért sorolják fel a keresztény századoknak mindazt a tudományos és irodalmi emlékét is, amely Szűz Máriához fűződik. Bemutatják egy könyvnek a keretében nagyszerű bizonyságképpen, hogy Mária tisztelete hol, mikor és hogyan hatott a hívek, az Egyház, a történelem, az irodalom, a zene és a művészet fejlődésére. Nem az volt a szándékuk, hogy szívhez szóló buzdításokkal a Szent Szűz fokozottabb tiszteletére és szeretetére buzdítsanak. Erre nincs is szükség, hiszen a Boldogságos Szűz Anya drága alakja századokon át égi fénybe borulva él milliók szívében. De megértetni akarják velünk, hogy Mária tiszteletreméltó személye az emberiség legnagyobbjainak alakját is messze felülmúló fenségben, tündöklik előttünk, és hogy a kegyelet és hódolat eszközein túl a történelmi adatok hatalmas bizonyítékai is igazolják a Mária-tisztelet észszerűségét és üdvös voltát.

leírás:

Gerince félig leszakadt. A kötés stabil.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!