TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
A Commedia Dell'arte

: A Commedia Dell'arte

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1962

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Színház Tánc

Nyelv:

Francia

Terjedelem:

338 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A commedia dell'arte (értsd: "hivatásosok színjátéka") a színjátszás jellegzetes fajtája, mely a XVI. század közepén alakult ki Itáliában. A commedia dell'arte egyik fő jellemzője a rögtönzőképesség, ami annyit jelent, hogy néhány állandó karakternek a színpadi rögtönzéseiből álltak az előadások. Az előadás a résztvevő színészek közös munkája, amely az előzetes megbeszélés után is csak a színpadon nyeri el végleges formáját. A színész munkáját előre betanult szövegrészek és mindenki által ismert és szeretett tréfák és fogások egész arzenálja segítette. Az előadás varázsa - miután a közönség nagyrészt ismerte a darabok tartalmát - kizárólag a színész egyéniségén, tehetségén múlott. Visszatérő komédiaelemeket tartalmazó gyűjtemények a XVI. század végén nyomtatásban is megjelentek. Ezeket a kor színészsztárjai írták a saját repertoárjuk alapján."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!