TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
A hatalom rejtett dimenziói. Magyar Tudományos Tanács 1948-1949.

: A hatalom rejtett dimenziói. Magyar Tudományos Tanács 1948-1949.

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Pedagógia Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

378 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630568675

tartalom:

"Az 1948/49-es évek azAkadémia, a magyar egyetemek, kutatóintézetek történetében is mélyreható változásokat eredményező, viharos időszak volt. A tét: az intézmények korszerűsítése, szellemi önállósága, a tanszabadság. A folyamatok vezérlésében kulcsszerepet játszott az 1948-ban létrehozott és 1949-ben megszűnt Magyar Tudományos Tanács, illetve ennek Pártkollégiuma. Mindkét testület elnöke Gerő Ernő volt. E testületek iratanyaga teljességgel megőrződött. Ily módon lehetővé vált az időben és térben körülhatárolt, modellértékű történet bemutatása. Annak felidézése, hogy a kezdődő hidegháború időszakában, a korlátozott pluralizmus feladását követően hogyan módosulnak a célok, a taktikai eszköztár, hogyan épül ki a masinéria, amely a változások hatékonyságának s a folytonosság látszatának egyidejű megőrzése érdekében a döntéshozatal újabb és újabb rejtett tereit kényszerül létrehozni. E történet részleteit idézi fel könyvünk."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!