TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
A hegedűről

: A hegedűről

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Zene

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

325 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633300630

tartalom:

"Szigeti József, a 20. század egyik legnagyobb hegedűse sok változást élt meg magyarországi csodagyerek-korától, a század első éveitől kezdve. Könyve első részében e korról szól a zene barátaihoz: foglalkozik a zeneélet félszázados történetével, a világjáró virtuóz sorsával, a zenei versenyek létjogosultságával, a hegedűtanítás jelenlegi módszereinek előnyeivel és hátrányaival. Szigeti tapasztalatból tudta, hogy nincsenek "rövidített utak", vagy csalhatatlan technikai receptek a sikerhez vezető úton. Könyvének második része az idősebb szaktekintély tanácsa és jószándékú kritikája a jövő hegedűseinek. Ír az intonáció gyakorlati segédeszközeiről, ujjrend-, hangszín- és ritmikai problémákról, közli észrevételeit a Bach, Beethoven, Corelli és Tartini műveit érintő közreadói-kiadói szabadosságokról. Szigeti könyve a zenei bölcsesség gazdag tárháza, amely nem csupán a hivatásos és amatőr hegedűsöknek, hanem minden zeneszeretőnek érdekes és hasznos ismereteket nyújt. 1973-ban elhunyt Szigeti József; most kiadásra kerülő könyve így egyszersmind tiszteletadás is emléke előtt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!