TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
A középkori népi kultúra

: A középkori népi kultúra

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Egyetemes történelem Népművészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Társadalomtudományi Könyvtár

Terjedelem:

439 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632818377

tartalom:

A nálunk is ismert kitűnő történész könyvének tárgya az egyszerű középkori ember világképe, amelyben - mint bizonyítja - szétválaszthatatlanul és ellentmondásosan ötvöződnek a folklorisztikus-hagyományos elemek a latin nyelvű forrásait elemezve mutatja be azt a folyamatot, amelyben az ún. "hivatalos", egyházi kultúra megnyerni igyekezett a "pogány" tömegeket. Bizonyítja, hogy eközben nemcsak a "népi kultúrába" kerültek be a "magas kultúra" elemei, hanem ez utóbbi is pogány motívumokkal telítődött. Meggyőzően cáfolja a középkor "kettős kultúrájáról", dualizmusáról hangoztatott nézeteket, számos, ma legfeljebb a leírás szintjén ismert s kissé misztikusan kezelt jelenséget világít át, tesz érthetővé (a középkor áhítata szemben ugyanezen korszak féktelen durvaságával, a groteszk jelentősége s ezzel összefüggésben Villon és Hieronymus Bosch titka).

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!