TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
A labirintus járataiban. Pszichiátria, kultúra, klinikum

: A labirintus járataiban. Pszichiátria, kultúra, klinikum

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

Animula Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Orvostudomány Pszichológia Vallás vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

278 p., 12 tbl.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9639410365

tartalom:

Az a labirintus, amelyben barangolást ajánl a szerző, nemcsak történelmünk egyik izgalmas építészeti-kultikus emléke, hanem lelkünk, a modern ember belső világának útvesztője is. Vezetőnk orvos, közelebbről pszichiáter, pszichoanalitikus, igazságügyi elmeszakértő: hatalmas klinikai tapasztalattal és széles körű kultúratörténeti műveltséggel. Ebben a kötetben "szellemi gyűjtögető életmódja" legjavát találja az olvasó. A kérdésfeltevések rendszerint a vizsgáló és gyógyító attitűdből indulnak, az alcímben szereplő "kultúra" szó pedig arra utal, hogy a klinikai tapasztalat hogyan dúsítható fel kulturális tematika révén. De ő sem ígérheti, hogy kivezeti olvasóját a lélek labirintusából. Ez a könyv nem pillanatnyi kérdésekre adott "praktikus" válaszok gyűjteménye. Sokkal több annál: kísérlet a mai ember létproblémáinak újfajta megközelítésére. Az európai művelődéstörténet, az orvosi tapasztalat, valamint a lélekelemzés módszere az a három alapvonás, amelynek egyesítése nyomán jobban megérthetjük lelkünk labirintusait, s a szeszélyesen tekergő járatok között talán nemcsak a "zsákutcákat" találjuk meg.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!