TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
A lándzsa titka. Longinus lándzsájának rejtélye

: A lándzsa titka. Longinus lándzsájának rejtélye

Kiadás:

Pécs, 2004

Kiadó:

Gold Book

Kategóriák:

Művelődéstörténet Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

206 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9634250807

tartalom:

"Aki birtokolja ezt a lándzsát, és megérti, milyen hatalmakat szolgál, az egész világ jó- vagy balsorsát tartja a kezében." (Ősi prófécia) ˝A kereszten függő, haláltusáját vívó Jézus oldalát a hagyomány szerint Longinus, a római centurio lándzsája döfte át. Ez a fegyver azután korának egyik legszentebb és legfontosabb ereklyéje lett. Az elkövetkező két évezredben kézről kézre járt az európai uralkodók között, mivel a legenda szerint, aki ezt a talizmánt birtokolja, egyben az egész emberiség sorsát is a kezében tartja. A lándzsa Constantinus császáré volt, mikor elkezdte felépíteni új Római Birodalmát, majd Nagy Károly hordozta magával csatározásai során, és még álmában is a keze ügyében tartotta, mikor a második keresztes hadjárat serege a csodás fegyver felbukkanásával menekült meg a pusztulástól. A 20. század elején a lándzsát többek között egy ifjú művész, Adolf Hitler csodálata övezte, aki mélyen hitt benne: sorsa arra rendelte őt, hogy megszerezze a mágikus fegyvert, és megváltoztassa segítségével a világot. 1938. március 14-én, közvetlenül Szent Longinus napja előtt, mikor a német hadsereg annektálta Ausztriát, Hitler magához ragadta, és Németországba vitte a lándzsát. Az ereklye a Führer öngyilkosságát követően az Egyesült Államok Hadseregéhez került, amely később visszaszolgáltatta a bécsi Hofburg Museumnak. De vajon valóban az eredeti lándzsát adták vissza, vagy csupán egy zseniális hamisítványt? Lehetséges, hogy az igazi lándzsa már jó fél évszázada eltűnt? Ki birtokolja most Longinus lándzsáját, és irányítja ezáltal az egész világ sorsát? Az író körbeutazta a világot, hogy választ találjon ezekre a kérdésekre, és Európában, Ázsiában, sőt még az Antarktiszon is kutatott a rejtély megfejtése után.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!