TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
A lineáris B megfejtése

: A lineáris B megfejtése

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Nyelvészet Régészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

226 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632802519

tartalom:

"A titokfejtés vágya mélyen beleivódott az emberi természetbe, még a legkevésbé kíváncsi elmét is megmozgatja az a remény, hogy mások elől elrejtett tudás részese lehet. [...] 1936-ban egy tizennégy éves fiú iskolai csoportjával megnézte az athéni angol régészeti intézet ötvenedik évfordulójára rendezett kiállítást. Meghallgattak egy előadást, melyet a görög régészet nagy öregje Sir Arthur Evans tartott. Elmesélte, hogy fedezett fel egy görög szigeten, Krétán, egy rég elfeledett kultúrát, beszélt a titokzatos írásról, melyet ez a legendás nép használt. [...] A fiú ünnepélyes fogadalmat tett, hogy megbirkózik a megfejtetlen krétai írással. [...] És eljött az idő, amikor sikerre vitte azt, amiben a szakemberek kudarcot vallottak. A fiú neve Michael Ventris volt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!