TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
A magyar századforduló 1896-1914

A magyar századforduló 1896-1914

Szerző:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

197 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631344428

tartalom:

"A kötetünkben tárgyalt két évtized - a századforduló ideje - Magyarországon a dinamikus fejlődés, a gazdasági fellendülés időszaka volt, s ez a képző- és iparművészetben ugyanolyan virágkort tett lehetővé, mint az építészetben. Szorosan összefüggött a kor legmodernebb európai stílusirányzatával, a szecesszióval, amelyet elsősorban Bécs közelsége ihletett, de az angol iparművészeti mozgalom éppúgy hatott rá, mint a legújabb müncheni törekvések. Eközben a művészet minden ágában keresték a sajátosan magyar stílust, a közeli és távoli gyökereket. Ezekből a különböző inspirációkból jött létre a millennium kapcsán, világ- és nemzetközi kiállítások eseményeihez kapcsolódva számos épület és iparművészeti alkotás. A századforduló magyar művészetének színes összképe mindenekelőtt Lechner Ödön és Lajta Béla munkásságának, nagy festőegyéniségek, mint Csontváry Kosztka Tivadar, Gulácsy Lajos, Rippl-Rónai József és Vaszary János, valamint néhány nagybányai festő és a gödöllői művészcsoport bemutatása révén válik teljessé. "

leírás:

A könyv mérete: 25 × 32 cm.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!