TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
A nők és a feministák története

: A nők és a feministák története

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

Balassi Kiadó

Kategóriák:

Politika Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Feminizmus és történelem

Terjedelem:

248 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9635065604

tartalom:

˝A kötet szerzője, Luisa Passerini olasz feminista történésznő, a torinói egyetem professzora. Az 1991-ben megjelent esszékötete a nőtörténettel kapcsolatos ismeretek átadását kívánta segíteni. A feminizmus második hullámának egyik vezéralakja szól a harmadik hullám képviselőihez. A kötet első része a nők szóbeli történetét (oral history) vizsgálja a nők közötti kapcsolatok és a nőiségtudat témakörében: a feminizmus történetét, valamint a politikai erőszakhoz és a baloldali terrorizmushoz kötődő nőket elemzi élettörténetükön keresztül. A második, módszertani rész a kollektív a női öntudat hiányával foglalkozik. A szerző célja, hogy az olasz nőtörténetírás eredményeinek és történetének bemutatásával hozzájáruljon az interszubjektív párbeszéd kialakulásához Kelet és Nyugat, Észak és Dél között.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!