TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
A nyugati társadalom és az egyház a középkorban

: A nyugati társadalom és az egyház a középkorban

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Egyetemes történelem Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

467 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632818229

tartalom:

"E mű a népszerű "Penguin Books" sorozatban jelent meg 1970-ben, a "Pelican egyháztörténet" egyik köteteként. 1983-ig 11 kiadást ért meg. A szerző, R. W. Southern angol történészprofesszor, neves középkorszakértő. 1932 óta Oxfordban működik, a St. John's College igazgatója, és szívesen látott előadó nemcsak Angliában, de Amerikában és Ausztráliában is. Műveit több nyelvre lefordították, számos elismerésben részesült, 1975-ben lovaggá ütötték. A középkorban "egyház" és "állam" külön, önmagában nem létezett - mondja Southern - a kereszténységben, mint vallási és politikai közösségben egyesültek. Az egyház szorosan kapcsolódott a világi társadalomhoz, és érzékenyen reagált annak minden szellemi és társadalmi rezdülésére. Ezért a középkori egyház történetének vizsgálata nem más, mint a középkori társadalom fejlődésének vizsgálata. E könyvben a vallási változások társadalmi mechanizmusát kísérjük nyomon a VIII. századtól a XVI. századig."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!