TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
A portyázó, avagy a kisháború sikerrel való megvívásának mestersége korunk géniusza szerint. Hága, 1759

: A portyázó, avagy a kisháború sikerrel való megvívásának mestersége korunk géniusza szerint. Hága, 1759

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Hírmondó

Terjedelem:

293 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631408744

tartalom:

"A magyar nyelven most először közreadott értekezés 1759-ben jelent meg Hágában - francia nyelven. Szerzője, "nemes Jeney kapitány úr" tapasztalt katona, aki a 18. századi kisháborús hadviselés legfontosabb mesterfogásait foglalja írásba kortársai okulására. Munkájának korabeli jelentőségét német, angol fordítások, szakmai hivatkozások jelzik. Zachar József kutatásai nyomán kétségtelen, hogy eddig ismeretlen hungaricáról van szó, amelynek szerzője a kitűnő mérnöki és térképészeti ismeretekkel rendelkező Jeney Lajos Mihály, pályája csúcsán császári-királyi vezérőrnagy. Ez az erdélyi származású, majd a század háborúiban idegen hadakban, Európa csaknem valamennyi hadszínterét megjárt katona-író jellegzetes 18. századi magyar sorsot képvisel: a hányattatásokat és a konszolidáció évtizedeit egyaránt példázza élete. Hivatásos katona, de a kor szelleme, a felvilágosodás eszméi sem hagyják érintetlenül, s ez emeli igazán európai léptékűvé írói teljesítményét, az határozza meg helyét a hadelmélet Zrínyi utáni hiátusában."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!