TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
A tatai Esterházyak zenéje 1727-1846

: A tatai Esterházyak zenéje 1727-1846

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Zene

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

259 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630511339

tartalom:

˝A herceg Esterházyak fertődi és kismartoni kastélya mellett a grófi ág rezidenciái is (Pozsony, Cseklész, Pápa, Tata, Csákvár) fontos szerepet játszottak a 18-19. század zenei életében. Mivel Tata és Csákvár ebben az időben egy kézben vagy legfeljebb két testvér kezében volt, Csákvár zenéje is Tatához kapcsolódott. A szerző részletes levéltári kutatás alapján eleveníti fel a két kastély 18. századi történetét, majd Menner Bernát zeneszerző és karmester működésének - a tatai zene fénykorának - idejét. Elősegítette a zenei nevelést az Esterházyak által alapított piarista gimnázium és az uradalmi zeneiskola is. A korabeli sajtó leírásai idézik a tatai polgárság zenei szórakozásait és hangversenyeit. Ez utóbbiak főleg a reformkorban váltak igényessé. Az egykori kottatárból fennmaradt 1100 mű - köztük 40 Menner-mű is - tematikus jegyzéke a zenélés nívójáról és stílusáról ad számot.˝

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!