TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
A zene története. Az őskortól a 19. század végéig

: A zene története. Az őskortól a 19. század végéig

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Zene Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

407 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Az őskortól a 19. század végéig, az emberiség távolba vesző kezdeti, tapogatózó lépéseitől századunk immár klasszikus mestereinek indulásáig ívelő hatalmas történelmi periódust fog össze Szabolcsi Bence zenetörténete. Miből és hogyan alakult, formálódott az eleinte csupán néhány hangból álló dallam; hol és kinek az ajkán keletkeztek az első, egész Európa zenei fejlődését meghatározó, munkához, vallásos szertartásokhoz kötött énekek; hogyan jöttek létre a közösségek zenei nyelvéből a műzene szerteágazó, örökké változó, fejlődő műfajai, stílusai, s az azokat képviselő egyéni alkotások; merre vezet az európai zene útja? - Ezekre az általános kérdésekre válaszol a könyv, miközben felvonulnak a zenetörténet, az egyetemes művészet és történelem kimagasló alakjai: elsősorban muzsikusok és körükhöz tartozó írók, művészek és politikusok. Rajtuk keresztül, az ő példájukon felmérhetjük a korszakos változásokat, tanúi lehetünk nagy zenei stílusfordulók, elhatározó, irányt mutató életművek és kompozíciók születésének.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!