TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
A zodiákus története

: A zodiákus története

Kiadás:

Budapest, 2011

Kiadó:

Regulus Art Kft.

Kategóriák:

Művelődéstörténet Asztrológia Okkultizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

221 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9789638943705

tartalom:

"A zodiákust először a babiloniak definiálták körülbelül 2500 évvel ezelőtt, de ennek az eredeti definíciónak az alapja mindmáig ismeretlen volt. A babiloniak zodiákusát, melyet sziderikus zodiákusként ismerünk - mivel közvetlenül a csillagokhoz képest van meghatározva (a latin sidera jelentése csillag) -, évszázadokon át alkalmazták az ókori világban, egészen Indiáig terjedően. A sziderikus zodiákust meg kell azonban különböztetnünk a nyugati világban elterjedten használt tropikus zodiákustól, melyet az i.sz. második század közepén vezetett be az asztrológiába Klaudiosz Ptolemaiosz, görög csillagász. Ptolemaiosz hatása olyan erős volt, hogy az Indiában fennmaradó változattól eltekintve, a sziderikus zodiákus ismerete elveszett, és a tropikus zodiákus vált uralkodóvá. Ez a részletes tanulmány, az eredeti zodiákusnak megfelelő, méltó helyére állítja vissza a sziderikus zodiákust. Az eredeti zodiákus újrafelfedezésének óriási jelentősége van, melynek kulcspontja az, hogy a sziderikus zodiákus jegyei mind harminc fok hosszúságúak és közel egybeesnek az azonos nevű tizenkét csillagászati konstellációval. A zodiákusnak ez a gondosan felderített története az egyiptomi dekánokról és az indiai nakshatrákról is tartalmaz fejezeteket, feltárva ezen Egyiptomban és Indiában eredező sziderikus felosztások kapcsolatát az eredeti babiloni zodiákushoz. A ma széleskörűen használatban lévő tropikus zodiákus történetét átvilágítva arra az ellentmondásra is fény derül, mely a "zodiákus kérdést" övezi, rámutatva, hogy a tropikus felosztás eredetileg egyáltalán nem zodiákus volt, hanem egy, az évszakok leírására szolgáló naptár. Ez a harminc éves kutatómunkának gyümölcsét felölelő könyv nem csupán kutatók számára ajánlott, hanem az általános olvasónak is, és a legtisztább és legátfogóbb munkát nyújtja a zodiákus történetéről, amely valaha megjelent."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!