TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Miért lesték meg Zsuzsannát a vének?  Kultikus gyógymódok, legendák - mai szemmel

: Miért lesték meg Zsuzsannát a vének? Kultikus gyógymódok, legendák - mai szemmel

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Medicina Könyvkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Egészségügy

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

239 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632414845

tartalom:

"Ez a kis gyűjtemény az ókori emberről szól, aki élhetett volna a középkorban vagy napjainkban is. A mai emberről szól, aki élhetne a középkorban vagy az ókorban is. Egyszóval: az ókorban élt ember is "...ember volt, hozzánk hasonló természetű" (Jakab apostol leveléből). Életét ugyanúgy öröm és bánat, egészség és betegség tarkította, élete ugyanúgy véges volt. Mint a megunt, majd újra fölfedezett szerelmes, néhány éve ismét az olvasó ember útitársául szegődött a Biblia, nem is annyira mint vallásos irat, inkább mint nélkülözhetetlen kultúrtörténeti alapmű. Ez a kis kötet olyan építmény, amelynek építőanyaga a Biblia és más kultúrtörténeti források, s kötőanyaga a biológia. A fölhasznált bibliai fordítások különböző helyekről származnak, néha az eredeti szöveg szolgált alapul egy-egy téma kifejtéséhez. S nem kíván egyik fejezet sem tudományos mű képében tetszelegni, csupán néhány gondolatot közreadni arról, hogy a régmúlt időkben élt ember öröktörvényű igazságoknak és soha igaz nem volt mítoszoknak hódolt. És arról, hogy ez ma sincs másképp."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!