TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Ádám, valódi Éva nélkül. Kultikus gyógymódok, legendák - mai szemmel.

: Ádám, valódi Éva nélkül. Kultikus gyógymódok, legendák - mai szemmel.

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

A szerző

Kategóriák:

Művelődéstörténet Egészségügy

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

191 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632006292

tartalom:

"A könyv - akárcsak a szerző korábban megjelent műve: Miért lesték meg Zsuzsánnát a vének? - lényegében kultúrtörténeti szöveggyűjtemény, amelyhez nagyobbrészt ókori, zömében bibliai események szolgáltatják az alapot és egyben a keretet, de lebilincselően érdekes fejezetekben elemez közép- és legújabb kori történeteket is. A szerző, az orvosbiológia és a kultúrtörténet imponálóan képzett, szakavatott ismerője fölényes biztonsággal emeli ki az Olvasó számára az érdekeset, fontosat és megjegyzésre érdemeset. Történelem, humánum és humor ötvöződik a könyv minden mondatában. Az Olvasót a szerző észrevétlenül avatja be a társadalom, a kultúra és az egyén örök egymásra hatásának tarka, érdekes birodalmába, ahol megismerkedhet a bibliai és más mítoszok színes tárházával. A könyv olvasásakor a természettudományok kedvelői is örömmel tapasztalhatják, hogy a szerteágazó tudományok megszületését megelőző korokban élt elődei milyen éles szemű, gyakran a földi gazdagság forrását jelentő, kiváló megfigyeléseket tettek. De az érzelmeikben magukat esetleg megbántva érezni kész olvasók is megnyugvással könyvelhetik el, hogy ezúttal az egyházak eddig széles körben kevéssé ismert kincsei csillognak számukra talán nem mindennapi fényben, a természettudomány pártfogó megvilágításában. A szerző nemcsak tanulságos, új információkkal gazdagítja olvasóit, hanem - egyedülállóan szórakoztató módon - szellemi kultúránk határait is tágítja."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!