TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Árpád-házi szent Erzsébet. A lázadó szentség

: Árpád-házi szent Erzsébet. A lázadó szentség

Kiadás:

h. n.,

Kiadó:

Kairosz Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Életrajz Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

262 p., 8 tbl.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639137278

tartalom:

Assisi Szent Ferenc után Árpád-házi Szent Erzsébet az a szent, akit a mai kor embere is tisztel. Kultusza népszerű nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában. A szerző a ránk maradt források alapján egy olyan asszonyt mutat be, aki sokkal ragyogóbb és érdekesebb annál, mint akit a legendák merev egyoldalú ábrázolásában olvashatunk. A kötet részletesen és érzékletesen mutatja be Erzsébet korát, a középkor szegénymozgalmait, az eretnek mozgalmakat, melyeket érthetővé tesz a nemesség és az egyház nagy részének erkölcsi romlottsága. Erzsébet felborította a középkori nemesi világ szigorú kötöttségeit, leszállt trónjáról, és valóban eggyé lett szegényeivel, az éhezőkkel és nyomorgókkal. De ez az asszony volt az is, aki a kor szokásai ellenében szerelmi házasságot köt és abban él férjével, Lajos őrgróffal. A könyv kérdéseket tesz fel és válaszokat kényszerít ki: válaszokat egy rendkívüli életút kihívásaira, melyek még évszázadok elteltével sem veszítettek aktualitásukból.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!