TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Árulkodó ujjnyomok. Vallatóra fogott kőkori cserepek

: Árulkodó ujjnyomok. Vallatóra fogott kőkori cserepek

Kiadás:

h. n., 2005

Kiadó:

Semmelweis Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Régészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

99 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639214663

tartalom:

˝A tudományok új eredményei csak akkor születhetnek, ha a kutatók lelkük, szellemük minden zugát a felismert kérdés megoldásának szolgálatába állítják. A szorgos munkával így létrehozott új eredményeknek pedig mindig szerteágazó mellékágai is vannak, melyek új utakra késztetik az ismeretlen felé vágyódókat. Így történhetett e kötet szerzőjével is, aki bőrgyógyász orvosként bonyolódott látszólag régészeti kérdések megoldásába. Szem előtt tartva, hogy a régészet történettudomány, csak módszerei, forrásai különböznek a hagyományos történetírástól, személyében egy újonnan születő segédtudomány apostolát tisztelhetjük. Hangsúlyozom, bőrgyógyász és nem régész. A felsorolt eredmények sajátos módszerrel létrehozott kultúrtörténeti újdonságok, melyek előbb-utóbb beépülnek a kutatói közfelfogásba. Több közhelyet vágnak sutba, hogy az egykori valóság egy-egy molekuláját megmutassák számunkra. Elődeink mindennapjainak pici szelete kerül górcső alá, hogy később ebből és sok más hasonló molekulából aztán összeálljon az egykori ember képe, mintha valamilyen titokzatos előhívóval fényképpé alakítaná a múlt letűnt árnyait. Az ördög a részletekben rejlik, nos, a szerző a múlt egyik mesterségének fontos apró részletekből űzi ki a titkokat rejtő gonoszt... (dr. Trogmayer Ottó)˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!