TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Asztali beszélgetések

: Asztali beszélgetések

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Helikon Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

238 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632077709

tartalom:

"Hatalmas, mintegy ezerkétszáz fóliáns oldalnyi anyaga, melyből Luther születésének ötszázadik évfordulója alkalmából válogatásunk készült, nem áll össze egységes, lekerekített alkotássá. A vállalkozó, egy-két mondat vagy több lap terjedelmű megnyilatkozások azonban sokszínű, árnyalt és szokatlanul közeli képet adnak a reformátor vallási, erkölcsi, politikai nézeteiről, s fényt vetnek személyiségének, világszemléletének, magatartásának markáns vonásaira. Luther tanítványai, barátai s a wittenbergi házban szép számmal megforduló vendégek voltak az asztali beszélgetések résztvevői, hallgatói és lejegyzői. Az ő jegyzeteik alapján összeállított kötet egyszerre gondolkodói arckép s kor- és jellemrajz, páratlanul érdekes dokumentuma egy történelemformáló személyiség gondolkodásmódjának."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!