TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Az abszolút zérus és a hideg meghódítása

: Az abszolút zérus és a hideg meghódítása

Kiadás:

Budapest, 2002

Kiadó:

Magyar Könyvklub

Kategóriák:

Művelődéstörténet Technikatörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

359 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9635477635

tartalom:

"A tudománytörténet főszereplői - Galilei, Newton, Einstein és mások - munkásságát felölelő, óriási területeket átfogó, mégis bámulatosan tömör tudományos kalandregényében Tom Shachtman a hideg birodalmába kalauzolja az olvasót. Bemutatja, mivel gazdagította a hideg kutatása a tudományt és a civilizációt. A történet az 1600-as években kezdődik, amikor egy alkimista megpróbálkozott a Westminster-apátság légkondicionálásával, majd a hőmérők feltalálásával és a hőmérsékleti skálák kidolgozásával folytatódik. Megtudjuk, hogy a 19. században hogyan adták el élelmes kereskedők trópusi országoknak a Walden-tó jegét. Több fejezeten keresztül követhetjük nyomon az abszolút hőmérsékleti skála zéró pontjának megközelítéséért folytatott szenvedélyes tudományos versengést, megismerkedhetünk e „laboratóriumi sarkkutató expedíciók” résztvevőivel; láthatjuk, mikor, hová tűzték ki az egzakt kutatási eredmények zászlaját. Az ultraalacsony hőmérsékletek tanulmányozása ma is a természettudomány legizgalmasabb határterületei közé tartozik, s nemcsak elméleti okokból, hanem például a szupravezetésben rejlő gazdasági lehetőségek miatt is. Megtudjuk Tom Shatchmantől, hogy a kozmikus hideg ma már a Földön is megvalósítható. A szerző időrendben haladva mutatja be és világítja meg a hideg kutatásának állomásait. Stílusa világos, olvasmányos, de a fajsúlyos tudományos problémákat sem kerüli meg. Nem teheti, hiszen fő célja a természettudomány – elsősorban a fizika – népszerűsítése. Az Abszolút zéró, amely az Alfred P. Sloan Alapítvány pénzügyi támogatásával született, érdekfeszítő és tanulságos olvasmány életkortól és képzettségtől függetlenül mindenki számára, akit foglalkoztat a történelem, a tudomány és a tudománytörténet, és aki valaha is boldogan sóhajtott fel, amikor egy légkondicionált szobába belépett."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!