TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Az arabok története

: Az arabok története

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Egyetemes történelem Közel-Kelet Iszlám Arab történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

614 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630931141

tartalom:

˝A világ legnagyobb félszigete Arábia egyike a Föld leggyérebben lakott területeinek: napjainkban 20 milliónál kevesebb ember él rajta. Ez a hatalmas, méreteihez képest alig lakott térség bocsátotta ki magából, mostoha pusztáiból azokat a különböző szemita nyelveken beszélő embercsoportokat, amelyek a világtörténelem legcsodálatosabb civilizációit hozták létre. Az első, mintegy 5500 évvel ezelőtti migráció kétirányú volt: az északnyugati irányban indulók létrehozták a történelmi Egyiptomot, míg az észak fele előretörők ˝felépítették˝ az emberi civilizáció másik csodálatos bölcsőjét, Mezopotámiát. Egy évezreddel később ugyanez a száraz, meleg térség lökte ki azokat a csoportokat, amelyek a Termékeny Félhold nyugati részében a kánaáni civilizációt teremtették meg, melyeknek egyik népe az emberiség talán legnagyobb találmányát fedezte fel: az alfabetikus írást...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!