TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Az atyák bölcsessége

Az atyák bölcsessége

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

Holnap Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Kereszténység Vallás vegyes

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Vízöntő Könyvek

Terjedelem:

150 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633450489

tartalom:

"Az 5. század végén Egyiptomban, a korai szerzetesség szülőhazájában keletkezett e gyűjtemény, amely a remeteként, vagy közösségben élő atyák legendás történeteit, beszélgetéseit gyűjti össze. Idegen és egzotikus világ tárul föl a szemünk előtt a szövegek olvastán: a keresztényüldözések elmúltával - s egyúttal a test teljes megtagadásáig hatoló aszkézissal - a sivatagi atyák képviselik a korábbiakban a vértanúk megtestesítette életideált, fanatikus küzdelmük a Kísértővel nem szünetelt egy percig sem... A kötetben olvasható történetek és párbeszédek az emberi hit és tartás tiszteletreméltó példái, s egyúttal olyasfajta bölcsesség emlékei is, amely - sajnálatos módon - a mi világunkból végképp kiveszett. Az atyák bölcsessége évszázadokon át ismert és olvasott volt a keleti kereszténység régióiban, ám magyar nyelven eddig teljességgel hozzáférhetetlen maradt. A kiadó nemcsak a hívő, hanem a történelem iránt érdeklődő olvasóra is gondol akkor, amikor e gyűjtemény megjelentetésére vállalkozik, folytatva a Jézus rejtett szavai című kötetével megkezdett, s a kereszténység születésének időszakát bemutató sorozatát."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!