TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Az ember önmagáé. Értekezés a meghívott halálról

: Az ember önmagáé. Értekezés a meghívott halálról

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Múlt és Jövő Lap- és Könyvkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Pszichológia Életrajz Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

130 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639512036

tartalom:

"Az itt következő fejtegetésekből senki sem fog olyan ismeretekre szert tenni, amelyekkel az öngyilkossággal foglalkozó tudomány, a "szuicidológia" vél szolgálhatni. Vagyis nem fogja megtudni, melyik országban és miért épp ott gyilkolja meg magát több ember, mint valamely másikban, és azokról a lelki és társadalmi folyamatokról (vagy előzményekről) sem fog lényegbevágó dolgokat olvasni, amelyek végül az önkéntes halálhoz vezetnek. Ismerettára nem fog statisztikákkal gazdagodni, nincsenek a könyvben tudományos eredményeket szemléltető grafikus ábrák, és a szerző sehol sem vázolja fel a szuicídium modelljét. A szöveg a pszichológia és a szociológia határán túl helyezkedik el. Ott kezdődik, ahol a tudományos szuicidológia véget ér. Az a szándék vezetett, hogy az önkéntes, azaz meghívott halált ne kívülről, az élők avagy túlélők világából szemléljem, hanem azoknak a belső világából, akiket szuicideknek, illetve szuicidánsoknak nevezek... Nem egyébre tettem kísérletet, mint hogy feltárjam a condition suicidaire feloldhatatlan ellentmondásait, és tanúságot tegyek róluk - már amennyire a nyelv engedi."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!