TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Az ismeretlen közönség. Hevesi Sándor színházi műhelytanulmányai

: Az ismeretlen közönség. Hevesi Sándor színházi műhelytanulmányai

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Népművelési Propaganda Iroda

Kategóriák:

Művelődéstörténet Színház Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

165 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Hevesinek minden életrajzírója fantasztikusan gazdag életművel találkozik. Kortársai tudták Hevesiről, hogy mikor dolgozik, csak azt nem, mikor alszik. A századforduló magyar színházi helyzete oly mérhetetlenül szegényes és provinciális volt, hogy olyan formátumú alkotó, mint Hevesi, nem is tehetett mást, minthogy életében több ember munkáját kényszerült elvégezni, felfokozott igényekkel önmaga iránt. Hatvankét évet élt. Munkálkodásának idején végigszántott Európában az első világháború, a világot megrendítő forradalmak, majd jött a barna pestis, és Hevesi a második világháború előestéjén úgy távozott, mint aki munkájának gyümölcséből nem sokat élvezhetett. Ember nála többet nem tehetett. Színházkritikusi működése éppoly jelentős, mint pedagógusi munkája. A gyakorlati színigazgatót és az alkotó rendezőt nem lehet elválasztani a tudás felkészültségű esszéírótól, amit kiegészít fordítói, dramatizáló és önálló drámaírói tevékenység is. Jogi- és bölcsészdoktorátust szerzett, és köztudottan értett a zenéhez, a társművészetekhez, és kedves pihentető időtöltésként gyakran és nagyon tehetségesen zongorázott."

leírás:

Megszűnt könyvtár bélyegzőjével. Hátsó borítója kopott.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!