MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Az orgonáról

: Az orgonáról

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Zene Művészettörténet Technikatörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

270 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"E „Könyv az orgonáról” minden orgonabarátot könnyen érthető módon szeretne az orgona lényegével megismertetni. Az orgona barátai alatt nemcsak azokat értem, akik orgonisták, vagy azzá szeretnének lenni, hanem a műkedvelőket is, akik e hangszer iránt érdeklődnek, építészeket, akiknek a tervek készítése közben a hangszer adottságaival is foglalkozniuk kell, oly gazdasági vezetőket, akik orgonájuk karbantartásáért, átépítéséért vagy újjáépítéséért felelősek, fiatal, kezdő orgonaépítőket, akik sokfelé ágazó munkaterületükbe már előre bepillantást szeretnének nyerni, stb. Számukra a „Könyv az orgonáról” oly gyakorlati útmutatóul kell hogy szolgáljon, amely nemcsak azt sorolja föl, „ez így van, amaz pedig amúgy”, hanem a dolgok miértjéről és mikéntjéről is ejt néhány szót, és a határterületekről is közöl hasznos tudnivalókat. Így először is az orgona felépítéséről beszélek részletesen, majd orgonisták, építészek, kulturális és egyházi intézmények vezetői számára adok néhány praktikus tanácsot az orgona ápolásáról, elhelyezési szempontjairól és építtetési körülményeiről.
Ezekhez a hangszert közvetlenül érintő részekhez még néhány fejezet kapcsolódik: az orgona és orgonajáték története, az orgona liturgikus feladatainak, valamint a régi és újabb orgonazene előadásával kapcsolatos
technikai problémák tárgyalása."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!