TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Az újkori Európa születése

: Az újkori Európa születése

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Magyar Könyvklub

Kategóriák:

Művelődéstörténet Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Képes Világtörténelem

Terjedelem:

191 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9635470290

tartalom:

„Az „újkori történelem” széles körben használt fogalom, de nem minden esetben jelenti ugyanazt. Egy időben az újkori történelem a zsidók, görögök és rómaiak történetét tárgyaló „ókori” történelem utáni eseményeket jelölte – a fogalmat például Oxfordban mindmáig használják a középkort is magában foglaló tananyag elnevezéseként. Később a „középkori” történelemtől is különválasztották. A fogalom jelentése tovább tisztul, hiszen a történészek gyakorta megkülönböztetik az újkor korai időszakát is...
Hasznos kiindulópont a történtek tárgyalásához, ha azzal az egyszerű és magától értetődő igazsággal kezdjük, hogy az emberiség történelmének legnagyobb részében az emberek életét alapvetően és kíméletlenül meghatározta az, hogy alig, vagy egyáltalán nem választhatták meg, miként biztosítsák a maguk és családjuk számára a lakást és az élelmet. Csupán a világnépesség egy aprócska töredéke számára vált elképzelhetővé az a lehetőség, hogy a dolgok másképp is történhetnének; nagy tömegek számára ez csak a kora újkori Európában, főképp az Elbától nyugatra fekvő területeken lezajlott változásokat követően lett valósággá.”

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!