TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Az úriember. A jó társaság szabályai

: Az úriember. A jó társaság szabályai

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Légrády testvérek

Kategóriák:

Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

279 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"# Az étteremben uraknak a kalap, fejfedő fönnhordása illetlenség, ellentetben elkerülendő a czakó levettetetése. # Ha új vendég jő az asztalhoz, uraknak illik felállani köszöntni, amíg az úriasszonyok székükön ülve meghajlással köszönték az érkezettet. # Asztalhoz ülve, szomszédinkat kedves szóval tartjuk. # Az uraknak szomszédnőik mulattatásáról gondoskodni kötelesség. # Asztalnál kellemetlenségek elpanaszolásával, guztustalanságok említésével az társaság étkezési vágyát csorbítani nem illendő. # Minél előkelőbb helyre visz sorsunk, annál fontosb a halk beszéd. # Kanalat az szájakhoz, és nem szájat az kanálhoz! # Az asztalnál egyenesen, feszes háttal illendő ülni, oly mód, hogy mellünk egy tenyér távot tartson az asztalnak az szélétől. # Nagy bajuszú urak az lé étkek kanalazására külön figyelemmel bírjanak. Schürtsölni elit asztalnál olybá illetlen, hogy arra szomszédinkat is figyelmezetnőnk illő."...

leírás:

Átkötött példány.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!