TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Bartók breviárium

Bartók breviárium

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Zene Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

675 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633300282

tartalom:

Ujfalussy József összeállítása Bartók Béla írásainak, tanulmányainak, a kortársak - Kodály Zoltán, Molnár Antal, Tóth Aladár és mások - visszaemlékezéseinek, a zeneszerzőhöz írott leveleknek és kritikáknak gazdag dokumentumtára. A dokumentumok időrendben sorakoznak, ezáltal nyomon követhetjük a zeneszerző életútjának alakulását, a tevékenységét döntően befolyásoló élményeket, emberi és művészi kibontakozásának főbb állomásait. Bartókot valójában csakis a zenéjén keresztül közelíthetjük meg. A hivatalos és magánlevelezés, az önéletrajzi részletek és életrajzi dokumentumok, a különböző zenetörténeti és népzenei tanulmányok mégis közelebb visznek művészetének megismeréséhez, mivel a zeneszerzőt szükségszerűen olyan megvilágításba helyezik, amely a bartóki életmű megismerésére ösztönöz. A jelenlegi kiadás az 1958-as publikáció újabb levelekkel és írásokkal bővített, átdolgozott formája, amely függelékében Bartók műveinek pontos jegyzékét, a szemelvények származási adatait és a nevek mutatóját tartalmazza.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!