TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Bartók fogadtatása Amerikában 1940-1945

: Bartók fogadtatása Amerikában 1940-1945

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Zene Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

271 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Bartók amerikai éveit - kellő dokumentáció híján - mindeddig nagyon kevéssé és nagyon ellentmondásosan ismertük. Tallián Tibor könyvének nagy adatgyűjtésen alapuló bevezetése már egymagában megvilágító értékű. Rámutat, milyen motívumok rejlenek az első évek kompozíciós némasága, majd a stílus váltó újrakezdés mögött; hogyan alakult Bartók előadóművészi pályája; formálódtak-e, formálódhattak-e emberi és művészi kapcsolatai. Még megrendítőbb - mint mindig - a kommentár nélküli dokumentumanyag: Bartók hangversenyeinek, hanglemezeinek, kottáinak, művei előadásainak kritika-anyaga, nyilatkozatai. Egy-két lelkes, néhány értő vagy legalábbis tiszteletteljes bírálat mellett a lesújtó vagy nem kevésbé bántó közönyös írások sorát olvasva valójában az alkotóerő csodájának érezzük, hogy ebben a csaknem légüres térben Bartók zeneszerzői életműve nem zárult le véglegesen, sőt, a hallgatás esztendői után mestermű-alkotó megújulásra volt képes."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!