TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Célra tarts! Festett lőtáblák Magyarországon

: Célra tarts! Festett lőtáblák Magyarországon

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Sport Néprajz Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

44 p., 41 tbl.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631325857

tartalom:

A szerző, Verebélyi Kincső - az ELTE folklór tanszékének munkatársa - a hazai művelődéstörténet szinte ismeretlen, pedig igen eleven és vonzó világába vezeti be az olvasót a "polgári lövészegyletek" tárgyi emlékeinek sokoldalú bemutatásával. Röviden áttekinti a magyar lövészegyletek külföldi párhuzamait, majd tömören összefoglalja lőtábláink általános művészettörténeti és művelődéstörténeti vonatkozásait, emellett rávilágít e sajátos, ám méltatlanul feledésbe merült, a naiv művészettel rokon műfaj társadalomtörténeti összefüggéseire is. Munkájának képanyagát a bajai, a pesti, a soproni és a tatai lövészegyletek lőtábláiból fennmaradt mintegy száz, rendkívül érdekes darabból válogatta össze. "A hivatásos művészet szegény rokoná"-nak tekinthető lőtáblafestészet életképei - miután a célkör általában valamilyen festői kompozíció része - riportszerűen tudósítanak a korabeli szokásokról, viseletekről, divatos épületekről és gesztusokról.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!