TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Don Juan vándorútja

: Don Juan vándorútja

Kiadás:

h. n., 1993

Kiadó:

Argumentum Kiadó A & A

Kategóriák:

Művelődéstörténet Színház Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

224 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Ki teremtette meg Don Juan alakját? Egészen biztosat nem tudhatunk. Csak annyi bizonyos, hogy ez a köpennyel és karddal jeleskedő szélhámos lovag, ez a vakmerő semmirekellő, ez a szoknyabolond ellenállhatatlan férfi volt, és meghódította a világot. Fogalommá lett. Több mint kétezren dolgozták fel alakjának és sorsának változatait. Vajda György Mihály Don Juan vándorútján kalauzolja végig az olvasót. A vándorút az 1660-as évektől napjainkig, a spanyol barokk színpadoktól sok állomáson át Magyarországig vezet. Vajda György Mihály egyaránt kitűnő kalauzunk a színház, a zene, a Don Juan-regények és a róla készült tudós elemzések vilgában. Egyedülálló vállalkozása megismertet minket a klasszikus, a romantikus, a modern, az intellektuális, a groteszk, a tragikus, a démoni, a boldog és a boldogtalan Don Juannal. Könyve lapjain Don Juan száz meg száz alakban jelenik meg. Vajda György Mihály mégis megfejti Don Juan kalandjainak közös üzenetét: "Don Juan a maga útját járta és járja: tudjuk, hogy a Halál kíséretében, tudjuk, hogy az emberiség mélységei fölött, tudjuk, hogy tévelyegve, győzve és legyőzetve. De önállóan! És ez nagy dolog."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!