TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Egyháztörténelem

: Egyháztörténelem

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

JEL Könyvkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

248 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638344466

tartalom:

˝Az egyháztörténelem az a teológiai tudomány, mely az emberiség üdvözítésére Krisztus által alapított természetfeletti vallási közösségnek, az egyháznak térben és időben történő kibontakozásával, belső és külső fejlődésével foglalkozik, megrajzolva a fejlődés világos és tudományosan megalapozott képét. - Mivel tudomány, mégpedig történelmi tényekkel foglalkozó tudomány, feltárja az egyházzal kapcsolatos események hátterét és okait; anyagát hiteles forrásokból meríti, és a tudományosan bizonyított és okaira visszavezetett eseményeket a történelemtudomány módszerei szerint feldolgozva és rendszerbe foglalva tárja elénk. - Mivel teológiai, Istenről szóló, Istennel foglalkozó tudomány, a következőket kutatja: Először azt vizsgálja, hogy az Isten egyszülött Fiától, Krisztustól alapított vallási közösség: az egyház a történelem folyamán hogyan őrizte meg a Krisztustól kapott természetfeletti örökséget (a krisztusi tanítást, az emberek megszentelésének kegyelmi eszközeit és az egyháznak Krisztustól meghatározott szervezetét)...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!