TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Életeink. Egy tudományos kutató találkozása a 20. századdal

: Életeink. Egy tudományos kutató találkozása a 20. századdal

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

Typotex

Kategóriák:

Művelődéstörténet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

254 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639326712

tartalom:

Hargittai István Széchenyi-díjas akadémikus, a Budapesti Műszaki Egyetem tanára, az ELTE kutatóprofesszora, a Norvég Tudományos Akadémia és az Academia Europaea tagja, a Moszkvai Egyetem és az Észak-Karolinai Egyetem tiszteletbeli doktora híres tudósokkal való találkozásaiból, saját és barátai életéből ad ízelítőt ebben a könyvben. A fejezetek címadói Nobel-díjas tudósok a kémia, a fizika és az orvosbiológia különböző területeiről, akiknek életét a szerző emberközelbe hozza, miközben tudományukról is érdekfeszítően és közérthetően ír. Saját élete magán viseli a 20. Század Kelet-Közép-Európájának jegyeit: amikor egyéves volt, édesapját munkaszolgálatban megölték, hároméves korában deportálták, Auschwitzba tartó szerelvényüket Ausztriába irányították, ahol családjával együtt a felszabadulásig ő is egy láger foglya volt. Osztályidegen származása miatt csak nehezen került be a gimnáziumba, majd az egyetemre. Az életút nehézségeit azonban nem követték nehézségek a pályáján. Szerencsésnek tartja magát, mert mindig is azt csinálhatta, amit a legjobban szeretett kutatott és oktatott. Szerkezeti kémiai eredményei kivívták szakmája megbecsülését. Szimmetriával és a 20. század tudósaival és felfedezéseivel foglalkozó könyvei pedig világszerte kedveltek. Úgy tartja, hogy pályájának ajándékánál csak a családi élet nyújtott számára nagyobb boldogságot. Göncz Árpád írja a könyvről többek között,: Műve személyes voltában írói munka. Ugyanakkor hiteles tudománytörténeti tanulmány Hogy többrétű teljességében derűlátást tükröz-e vagy keserűséget, azt az olvasó döntse el.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!