TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Előadások - Levelek - Írások

: Előadások - Levelek - Írások

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Zene

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

172 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633304970

tartalom:

..."Talán mégiscsak fontos, hogy beszéljünk ezekről a dolgokról. Olyan általános jellegű dolgokra gondolok, amelyeket mindenki megért, és azok a hallgatók is követhetnek, akik éppen csak szívesen ülnek it, hogy meghallgassanak. Nem tudhatom, mit hoz a jövő." Jellegzetes mondatok. Mint Webern szóbeli-írásbeli megnyilatkozásai általában: félszegségből és félreérthetetlen határozottságból, szűkszavúan pontos megállapításokból és minduntalan nekilendülő költői hevületből születő stílus. A fenti idézet olvastán - "akik éppen csak szívesen ülnek itt, hogy meghallgassanak" - a magyar olvasó emlékezetében önkéntelenül is felcsendülnek a Thomas Mann-t üdvözlő József Attila (Webern előadás-szövegétől időben-térben nem is oly távol keletkezett) verssorai: "Mi hallgatunk és lesz, aki csak éppen / néz téged, mert örül, hogy lát ma itt / fehérek közt egy európait. Fehérek közt mindvégig európaiként élt és alkotott Anton Webern, korának egyik legérzékenyebb, legetikusabb zeneszerzője, míg korai, erőszakos halála pontot nem tett munkája után. Legtöbbet zenéjéről tudhatunk meg róla, e kis könyv mégis a Weber-portré fontos kiegészítője: a zeneszerző valamennyi nyilvánosságra szánt , eddig felkutatott és eredeti nyelven megjelent írását, valamint levelezésének néhány - műveit tárgyaló - részletét tartalmazza. Az alkotó művész gondolkodásmódjába engednek bepillantani ezek az őszinte, nemegyszer végletesen személyes hangú, szenvedélyes sorok - hasznos olvasmányként zenekedvelő és muzsikus számára egyaránt.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!