TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Európai kaleidoszkóp. Helyzetképek

: Európai kaleidoszkóp. Helyzetképek

Kiadás:

Budapest, 1936

Kiadó:

Centrum Kiadóvállalat Rt.

Kategóriák:

Művelődéstörténet Egyetemes történelem Útleírás

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

41 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Ősz fejjel jövök rá, hogy riportlélek van bennem. Agyam és szemem, mint a beretva vág, s ami mellett más közönyösen megy el, nékem az élmény. Pompázatos színes valóságok. De foglalkozásom se mindennapi. Európát járom. Vannak világvárosok, hová már behunyt szemmel jutok el. Az utazáshoz nem is kell szem. Csupán erszény. Erszényes emlős vagyok, mikor négyféle ország átutazásához szükséges váltópénzt csörgeti pénzeszacskóm. 15 év alatt annyit utaztam, hogy 3-szor megkerültem az egyenlítő hosszában sártekénket. A legjobb Ford-gumi sem bírt volna ennyit. Az ember bírja. A látható, eredmény, hol Tarvizió után jövő meredély, hol a Karsztoktól 1500 méter mélyen alattunk előtűnő Adriai-tenger. Hol, egy szemsugárral átfogható, egymás mellett és egymás tetején lévő kultúra nyomai. Az örök város. Ahol az antik Róma romjain, a középkori pápaság pompázatos gazdasága mellett, a legújabb kor Mussolini Forumjának nézésében elfárad a szem. Mélységek és távlatok, a kivetített idő szemlélése alkalmával, mindig érzem parány voltomat. Mire is vagy képes arasznyi lét! Ezt a csodát az agy termi ki. A lélek kész, de a test erőtlen. Induljunk el valahová e kettővel s nézzük meg Mi Más Másutt! 1936-ot írunk..."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!