TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Fejezetek a kereszténység zenéjéből. A magyarországi keresztény nagyegyházak zenéjének története

: Fejezetek a kereszténység zenéjéből. A magyarországi keresztény nagyegyházak zenéjének története

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Gemini Budapest Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Zene Művészettörténet Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

366 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9638168277

tartalom:

"A két évezredes kereszténység zenéjének kultúrtörténetét foglalják össze a könyv szerzői. Elsősorban a gyülekezeti egyházzenei gyakorlat fejlődését elemzik, amikor a bibliai előzményektől kezdve napjainkig végigtekintik az éneklésnek, a zenének a liturgiában vitt szerepét. Figyelmünk az egész világra kiterjed, hiszen a törzsszöveg szerzője, az angol Andrew-Dickson, az európai fejlődés átfogó vizsgálata mellett bő teret szentel Afrika, Észak- és Dél-Amerika, Ausztrália és Óceánia egyházi zenéjének is. Hazai egyházzene-történészek pedig a magyarországi nagyegyházak zenéjének, gyülekezeti éneklésének történetét foglalják össze. A szerzők természetesen kiemelik a keresztény egyházakat szolgáló zenei csúcsteljesítményeket, melyek egy-egy zeneszerzőhöz vagy csoporthoz fűződnek - s ezeket az igazán jelentős életműveket alkotó muzsikusokat, zenei irányzatokat részletesebben is elemzik. Megismertetik az Olvasót az egyházi zene populáris áramlataival is. A könyv végén az egyházi zenével és az egyházak történetével kapcsolatos legfontosabb fogalmak tára, valamint a külföldi és hazai kiadású könyveket illetve lemezeket ajánló bibliográfia és diszkográfia olvasható. Kötetünk emellett még közel ezer tételes kottajegyzéket is tartalmaz énekes egyházi művekből - a keresztény ünnepkörök szerint csoportosítva."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!