TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Forradalom a művészetben. Absztrakció és szürrealizmus Magyarországon

, : Forradalom a művészetben. Absztrakció és szürrealizmus Magyarországon

Kiadás:

Pécs, 1989

Kiadó:

Megyei Könyvtár

Kategóriák:

Művelődéstörténet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Pannónia könyvek

Terjedelem:

130 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9637272151

tartalom:

"Ez a kis könyv mai festészetünk élő pillanatáról szól. Fülep Lajos a magyar művészetről írt könyvében festészetünk történetszemléletének és sajátos jellegének alapját már megvetette s a feladat csak az volt, hogy e történet néhány fejezetét átugorva ezt a szemléletet valaki a jelenkorra alkalmazza. Éppen ezért a szerzőket ebben az ajánlásban Fülep Lajos iránt nemcsak a tisztelet kötelezi, hanem annak a ténynek belátása is, hogy a magyar művészet kérdéseihez érdemlegesen nem szólhat hozzá az, aki a "Magyar művészet" által megteremtett hagyományt nem akarja vállalni. Fülep Lajos nevére való hivatkozás nem jár felelősség nélkül. Ez a felelősség csak részben vonatkozik a szinvonalra. Nagyobbik része hitvallásszerű. Egyaránt érinti a humantisát, a művészet szuverenitását, de ezenfelül a művészetnek, mint a leghasonlíthatatlanabb és legmélyebb népi értéknek hangsúlyozását. Ezeket az elveket Fülep Lajos építette fel s ezért ez a könyv az általa megteremtett hagyományba tartozónak vallja magát."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!