TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Fryderyk Chopin életének krónikája

: Fryderyk Chopin életének krónikája

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Zene Életrajz Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

173 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633304199

tartalom:

"Chopin, a költő...", a holdfény poétája...", a "zongora poétája...", a romantika korának legérzelmesebb muzsikusa...", "George Sand áldozata..." - mennyi, de mennyi ilyen és hasonlóan felületes megállapítás, cimke járult hozzá Chopin személyiségének és zenéjének félreértéséhez! Nincs még egy zeneszerzője a muzsika történetének - Schubertet kivéve -, akit egy évszázad során ennyire meghamisítottak volna. Szerencsére a mai előadóművészet Chopin-stílusa megszabadult már e sallangoktól, ettől az érzelgősségtől. Chopin emberi alakját pedig az újabb irodalom ismertette meg a közönséggel a maga valóságában, hibáival és erényeivel, a kor diktálta és nemzetére is jellemző romantikus túlzásaival, de ugyanakkor realitásérzékével egyetemben. Ez az új és korszerű Chopin-irodalom az alapja dr. Nádor Tamás kronologikus életrajzának. A tisztult Chopin-felfogás népszerűsítéséhez nyilván hozzájárul majd a tisztult Chopin-kép.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!