TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Hallgatag barátaink

: Hallgatag barátaink

Kiadás:

Budapest; Pozsony-Bratislava, 1982

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Technikatörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

297 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Kik is hát ezek a hallgatag - az eredeti mű címében észrevétlennek nevezett - barátaink? A könyvet fellapozva rögtön kitűnik, hogy nemcsak észrevétlen, hanem egyben nélkülözhetetlen társainkról van szó. Mert ki is tudná ma elképzelni az életét izzólámpa, óra, telefon nélkül? És így sorolhatnánk tovább azokat a bennünket körülvevő fontos tárgyakat, berendezéseket, amelyeknek kényelmünket, sőt - mint a villámhárító esetében - a biztonságunkat köszönhetjük. Az izzólámpa, az óra, a telefon, sőt még a kerékpár története is többé-kevésbé ismeretes az olvasók előtt, de vajon ki tudná kapásból megmondani, mióta használnak porszívót, hűtő-, azaz pontosabban jégszekrényt, s hogyan működött a régi rómaiak "liftje", és mikor szerkesztették az első mosógépet? A szerző nagyszerű pszichológiai érzékkel válogatta össze az igazán érdeklődésre számot tartó témákat. A könyv huszonöt fejezete egy-egy pontos, izgalmas tanulmány. A szerző az adott témákat végigkíséri a kezdetektől egészen napjainkig. A Hallgatag barátaink nemcsak tanulságos, hasznos ismereteket tartalmazó könyv, hanem egyben gondolkodásra késztető mű is. Hozzájárul ahhoz, hogy fiatalok, idősek egyaránt jobban megbecsüljék, kíméljék a környezetükben levő eszközöket, berendezéseket, tárgyakat, amelyek évszázados, sőt gyakran évezredes fejlődés eredményeképpen nyerték el ma ismert alakjukat.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!