TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Hungari et Transylvani. Kárpát-medencei egyetemjárók Tübingenben 1523-1918

: Hungari et Transylvani. Kárpát-medencei egyetemjárók Tübingenben 1523-1918

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

Luther Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

166 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639571016

tartalom:

"A Württembergi Tartományi Evangélikus Egyház jóvoltából és ösztöndíjával két ízben is egy-egy szemesztert tölthettem a tübingeni egyetemen. A vendéghallgató jogaival élve részt vehettem az egyetem tanulmányi életében. Az egykori ágostonrendi kolostorban évszázadok óta berendezkedett Evangelisches Stift vendégszobát bocsátott a rendelkezésemre. Ott jöttem rá hamarosan, hogy nem én vagyok az első magyar lakója ennek a nagy múltú, tisztes háznak. Már századokkal azelőtt, sőt évszázadokon át csaknem folyamatosan laktak itt diákok, akik a Kárpát-medencéből tanulmányi célzattal jöttek ide. A házban még a két világháború között egy "Ungarnstüble"-t is mutogattak, amely a Neckar folyóra nézett, s amelyben néha két-három, de - különösen a 18. század folyamán - tizenkét magyarországi diák is szorongott. Egy rövid bepillantás az intézet levéltárába érlelte tervvé a hirtelen támadt ötletet: érdemes lenne utánajárni elődeimnek..."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!