TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Illemtan

: Illemtan

Kiadás:

h. n., 1993

Kiadó:

A szerző

Kategóriák:

Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

106 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

E könyv megírásával a szerzőnek az volt a szándéka, hogy általános társadalmi gondjaink egyik nagy problémájának megoldásában segítsen: bédekkert adjon az olvasó kezébe az általános viselkedéshez, olyan irányú ismertetést, melyet mindenki könnyen megtanulhat és alkalmazhat. Noha e könyv forrásanyagaként, a szerző, több hasonló tárgyú könyvet elolvasott, ehelyütt mellőzte az átalános udvari etikett leírását, melyet mint kuriózumot több szerző is használt könyve megírásában. Úgy gondoltuk, hogy olyan nagy a hiány, egy megközelítően európai viselkedés leírásában, hogy az azt meghaladó etikettszerű viselkedés hiánya ma nem olyan súlyos gond, hogy hiányozna mindennapi életünkből. Mellőzte a szerző egyes társadalmi rétegek viselkedésének leírását, mint olyan dolgot, melynek ismerete sem hiányzik az életünkből. Ugyancsak, nem foglalkoztunk azzal, hogy idegen népek, más földrészek népeinek viselkedéskultúrájával foglalkozzunk, ezek leírása úgy gondoljuk, egy bővebb illemtan témája lehetne. A sokat utazó ember, vagy üzleti ügyeiben eljáró állampolgár, veszi azt a fáradságot, hogy az idegen népek viselkedését megismerje, szokásait tanulmányozza, és ennek megfelelően viselkedjen ő maga is, ha külföldön jár. Mindezeket összevetve e rövid és egyszerűsített munka arra vállalkozik, hogy segítsen a magyar mindennapok viselkedéskultúrájában, és rövid eligazítást adjon "mindennapi illemünk" legfontosabb részeihez.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!