TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Jóslások könyve

, : Jóslások könyve

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Filmex Média Service

Kategóriák:

Művelődéstörténet Asztrológia Okkultizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

235 p., ill.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Némelyek úgy vélik majd, hogy az okkultizmus az irracionális, a valóságtól menekülő gondolkodás szimptómája. S hogy válságos korunkban akár még zavaró is lehet. Mi nem így gondoljuk. Szerintünk a gondolkodó ember képzelőereje mindig is megelőzte konkrét tudományos ismereteit. Először a mitológia, később az okkult tudományok és a művészetek, az alkímia, a kabala, a mágia, az asztrológia, a különböző jóslási technikák segítségével próbálta meg legyőzni saját félelmét és az (ellenséges) külső világot. A kíváncsiságnak és a fantáziának ezekből a gyönyörű teljesítményeiből születtek később a konkrét tudományok. Asztrológia nélkül nem lenne csillagászat, alkímia nélkül nem lenne fizika, kémia. Mágia és I Ging nélkül nem lenne genetika. Kabala és asszír-babilóniai formalizmus nélkül nem lenne logika, sem komputernyelv. Számmisztika nélkül szegényesebb volna a matematika, keleti gyógymódok nélkül az orvostudomány. Az okkult tudományok és művészetek, a jóslások jelentik a mai civilizáció, a tudományos-technikai forradalom szerelmekkel, csalódásokkal, félelmekkel és örömökkel teli kamaszkorát. Az ember pedig nem teljes ember, ha megtagadja kamaszkori emlékeit."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!