TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Kalandozás a tudományok történetében

: Kalandozás a tudományok történetében

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

500 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Korunk egyik jellegzetes és rohamosan fejlődő, de a magyar könyvkiadásban máig sajnálatosan elhanyagolt tudománytörénetírásnak egyik érdekes kísérlete ez a könyv. A könnyed, olvasmányos modorban megírt tanulmányok skálája meghökkentően széles: a természettudományos és matematikai gondolkozás legendás hírű megalapozóitól a gépi ˝gondolkozásig˝ és a modern agyfiziológiáig terjed. Bemutatja Galilei pörét, háttérben a kor történeteivel. A legújabb kutatások eredményeit közvetítve világítja meg Descartes és Leibniz gondolatrendszerének lényegét. Végigkísér a matematikai gondolkodás történetének nagy korszakain, Pascal és a janzenizmus viszonyának kapcsán eleven képet ad a XVII. századról, a kor reprezentáns alakjairól. Aiszkhülosz Oreszteiá-jának új magyar fordítása ürügyén betekintést ad a modern vallástörténet, mitológiakutatás világába...˝

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 200 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!